224eb381 42b6 412e a6b7 5cc09ec1db75

Makronky cukrářky Ivety Fabešové

Pokud milujete pečení a neodradí vás ani složitější recept, pak je pro vás sladké opojení v podobě francouzských makronek jako stvořené. Naplno si je vychutnáte v přítomnosti nejmilovanější osoby a se šálkem oblíbené kávy. Kdyby se vám do přípravy makronek nechtělo, ale rádi byste je ochutnali, můžete si na tuto sladkou pochoutku zajít do kavárny Ivety Fabešové ve Werichově vile a dát si k nim výtečnou kávu L´OR.

Ingredience

  • Korpus Makronek - 20 kusů
  • 333 g moučkového cukru
  • 333g mandlové mouky
  • 90 ml vody
  • 333g cukru krupice
  • 122g bílků g
  • 4 g červeného práškového barviva

Příprava

Korpus Makronek

01

Do mísy prosejte moučkový cukr s mandlovou moukou. Vodu a cukr vařte v rendlíku na teplotu 118 -121°C. Mezitím začněte šlehat 122 g bílků.

02

Sirup požadované teploty přilijte ke šlehajícím se bílkům. Vyšlehejte do hustého sněhu a přidejte barvivo. Polovinu sněhu zamíchejte do prosáté směsi.

03

Přidejte 122 g bílků, zamíchejte a následně přidejte zbytek sněhu. Těsto by mělo mít konzistenci lávy.

04

Pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem makronky o průměru 4 cm.

05

Dlaní poklepejte plech ze spodu na každém rohu, aby si nastříkaná směs sedla. Nechte zaschnout cca hodinu, hmota se nesmí lepit na prsty.

06

Pečte při 130 °C asi 13 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout na plechu.

Čokoládová náplň

01

Čokoládu rozpustíme, smetanu ke šlehání s invertním cukrem nahřejeme a poté emulzujeme s čokoládou pomocí ponorného mixéru.

02

Přidáme máslo zahřáté na 37 °C a opět emulzujeme. Následně necháme zchladit.

03

Poté naneste krém pomocí cukrářského sáčku na plochou stranu kolečka makronky tak, aby po obvodu zůstal volný pruh.

04

Přilepte druhé kolečko makronky.

swirl gold background2