• Produkty
    •  

       

       

    • Espresso kapsle
    • Zrnková káva
    • Kolekce Origins
    • Mletá káva
    • Rozpustná káva
    • Tassimo kapsle
  • Objevte L'OR
    •  

       

       

    • Svět L'OR
    • Udržitelnost
    • Rainforest Alliance
    • Social Responsibility
    • Recycling Page
  • Inspirace
    •  

       

       

    • Recepty
  • L'OR Professional
  • Kontakt

Potěšení pro vaše chuťové pohárky

Makronky cukrářky Ivety Fabešové

Pokud milujete pečení a neodradí vás ani složitější recept, pak je pro vás sladké opojení v podobě francouzských makronek jako stvořené. Naplno si je vychutnáte v přítomnosti nejmilovanější osoby a se šálkem oblíbené kávy. Kdyby se vám do přípravy makronek nechtělo, ale rádi byste je ochutnali, můžete si na tuto sladkou pochoutku zajít do kavárny Ivety Fabešové ve Werichově vile a dát si k nim výtečnou kávu L´OR.

 

Ingredience

Korpus Makronek - 20 kusů

  • 333 g moučkového cukru
  • 333g mandlové mouky
  • 90 ml vody
  • 333g cukru krupice
  • 122g bílků g
  • 4 g červeného práškového barviva

Čokoládová náplň:

  • 364 g hořké čokolády 67%
  • 364 ml smetany ke šlehání
  • 20 g invertního tekutého cukru
  • 110 g másla (pokojové teploty)

Příprava

Korpus Makronek

1. Do mísy prosejte moučkový cukr s mandlovou moukou. Vodu a cukr vařte v rendlíku na teplotu 118 -121°C. Mezitím začněte šlehat 122 g bílků.


2. Sirup požadované teploty přilijte ke šlehajícím se bílkům. Vyšlehejte do hustého sněhu a přidejte barvivo. Polovinu sněhu zamíchejte do prosáté směsi.


3. Přidejte 122 g bílků, zamíchejte a následně přidejte zbytek sněhu. Těsto by mělo mít konzistenci lávy.


4. Pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkejte na plech vyložený pečicím papírem makronky o průměru 4 cm.


5. Dlaní poklepejte plech ze spodu na každém rohu, aby si nastříkaná směs sedla. Nechte zaschnout cca hodinu, hmota se nesmí lepit na prsty.


6. Pečte při 130 °C asi 13 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout na plechu.

 

Čokoládová náplň

1. Čokoládu rozpustíme, smetanu ke šlehání s invertním cukrem nahřejeme a poté emulzujeme s čokoládou pomocí ponorného mixéru.


2. Přidáme máslo zahřáté na 37 °C a opět emulzujeme. Následně necháme zchladit.


3. Poté naneste krém pomocí cukrářského sáčku na plochou stranu kolečka makronky tak, aby po obvodu zůstal volný pruh.


4. Přilepte druhé kolečko makronky.

Další recepty

Kávové valentýnské Tiramisu
Vánoční káva
Bonbónová káva

swirl_gold_background.jpg

SLUŽBY

  • Kontakt
  • FAQ
  • Kompatibilita

  

OBJEVTE L'OR

  • Svět L'OR
  • Produkty
  • Udržitelnost

PODMÍNKY

  • Podmínky užití
  • Soukromí a soubory cookie 

SLEDUJTE NÁS

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS CZ S.R.O. VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

sk.png