• Produkty
    •  

       

       

    • Espresso kapsle
    • Zrnková káva
    • Kolekce Origins
    • Mletá káva
    • Rozpustná káva
    • Tassimo kapsle
  • Objevte L'OR
    •  

       

       

    • Svět L'OR
    • Udržitelnost
    • Rainforest Alliance
    • Social Responsibility
    • Recycling Page
  • Inspirace
    •  

       

       

    • Recepty
  • L'OR Professional
  • Kontakt

Nebeské spojení

Čokoládový dort Mocha

Čokoláda a káva je spojení opravdu nebeské. Dort Mocha si oblíbilo již mnoho milovníků kávy, a proto zkuste tímto receptem překvapit vaše hosty i vy. Ať už hledáte netradiční vánoční dezert nebo jednoduchý moučník na nedělní odpoledne, tento koláč bude to pravé pro jakoukoli příležitost. Díky čokoládě je dort příjemně sytý, takže vám k potěše chuťových pohárků postačí i malý kousek.

Doba přípravy: 45 minut

Doba chládnutí: 2 hodiny

Ingredience

Plech na pečení o průměru 26 cm

Korpus dortu mocha:

  • 350 gramů pšeničných sušenek s čokoládou (nebo jiných sušenek)
  • 125 gramů másla

Náplň:

  • 200 ml šlehačky
  • 40 ml espressa – z kapslí kávy L'OR Espresso Forza, silné s nádechem čokolády
  • 250 g nasekané tmavé čokolády
  • 1 polévkovou lžíci medu
  • 50 g másla

Čokoládová poleva:

  • 250 ml šlehačky
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 4 polévkové lžíce vody
  • 1 balení ztužovače šlehačky

Základ vašeho čokoládového mocha dortu je připraven. Můžete navrch přidat polevu třeba šlehačku bez příchutě nebo zkuste čokoládovou či kávovou šlehačku. Recept na čokoládovou šlehačku najdete níže. Při přípravě kávové šlehačky nahraďte kakao kávovým práškem.

Koupit produkt

nebo zobrazit více informací

Koupit

Příprava

 

Korpus:

  1. Rozpusťte máslo na pánvi.

  2. Sušenky rozdrťte například v kuchyňském robotu nebo v hmoždíři.

  3. Máslo smíchejte se sušenkami.

  4. Plech pokryjte pečícím papírem a sušenkovou směs na něj rovnoměrně rozetřete.

  5. Těsto pomačkejte lžící a nechte alespoň 10 minut v lednici zatuhnout.

 

Mezitím si připravte polevu na dort:

  1. Připravte si kávu podle své chuti, doporučujeme použít kávové kapsle L'OR Espresso Forza, které nabízejí výraznou chuť kávy s nádechem čokolády, což se k dortu velmi dobře hodí.

  2. V rendlíku smíchejte šlehačku s medem, přiveďte k varu a vlijte 40 ml připravené kávy.

  3. Do misky vložte nasekanou čokoládu, přelijte ji vroucí šlehačkovo-kávovou směsí a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

  4. Do směsi přidejte máslo a zpracujte do polevy pomocí ručního mixéru. 

  5. Korpus vyndejte z lednice a nalijte na něj připravenou polevu. 

  6. Nechte ztuhnout v lednici alespoň 2 hodiny.

Poleva z čokoládové šlehačky:

  1. Smíchejte kakao, cukr a vodu, dokud se vám nevytvoří tužší hmota.

  2. Šlehačku smíchejte se ztužovačem.

  3. Obě směsi promíchejte v mixéru nebo kuchyňském robotu, dokud se nevytvoří lehká čokoládová šlehačka.

  4. Mocha dort ozdobte čokoládovým krémem.

  5. Můžete ho ozdobit i čokoládovými hoblinkami.

 

Další recepty

Kávové valentýnské Tiramisu
Kávové pralinky

swirl_gold_background.jpg

SLUŽBY

  • Kontakt
  • FAQ
  • Kompatibilita

  

OBJEVTE L'OR

  • Svět L'OR
  • Produkty
  • Udržitelnost

PODMÍNKY

  • Podmínky užití
  • Soukromí a soubory cookie 

SLEDUJTE NÁS

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS CZ S.R.O. VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

sk.png