• Produkty
    •  

       

       

    • Espresso kapsle
    • Zrnková káva
    • Kolekce Origins
    • Mletá káva
    • Rozpustná káva
    • Tassimo kapsle
  • Objevte L'OR
    •  

       

       

    • Svět L'OR
    • Udržitelnost
    • Rainforest Alliance
    • Social Responsibility
    • Recycling Page
  • Inspirace
    •  

       

       

    • Recepty
  • L'OR Professional
  • Kontakt

Překvapte své chuťové pohárky

Kávový cheesecake

Máte rádi cheesecake, a zároveň máte chuť na silné espresso? Zkuste kávový cheesecake, který uspokojí obě vaše chuťové touhy. Tento jednoduchý kávový dezert s korpusem ze sušenek je perfektní pro posezení s přáteli a rodinou. Ale nezapomeňte si schovat alespoň kousek pro sebe.

Příprava: 30 minut

Doba pečení: 55 minut

Doba stydnutí: 1 hodina

Ingredience

Ingredience na rozkládací formu na dorty o průměru 24 cm:

Korpus:

  • 170 g vašich oblíbených sušenek (například sušenky Oreo®*, sušenky Digestive nebo grahamové krekry)
  • 90 g rozpuštěného másla

Kávový cheesecake:

  • 80 ml (2 kapsle) silného ochuceného espressa (L'OR Onyx nebo L'OR Supremo)
  • 600 g plnotučného krémového sýra
  • 200 g cukru krupice
  • špetka soli
  • 3 polévkové lžíce mouky
  • 200 ml crème fraiche
  • 3 vejce a 1 žloutek navíc
  • 50 g strouhané tmavé čokolády

Možnosti obměny: kakaový prášek a/nebo čokoládové hoblinky na ozdobu dortu

*Ochranná známka třetí strany, která nemá spojitost s JACOBS DOUWE EGBERTS.

Koupit produkt

Koupit

Příprava

 

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte formu na dort máslem.

  2. Uvařte kávu a odložte si ji stranou, později ji vychlazenou budete potřebovat do sýrové směsi.

  3. Sušenky na korpus vložte do mikroténového sáčku nebo utěrky a rozdrťte je válečkem. Poté je nasypte do misky a smíchejte s rozpuštěným máslem.

  4. Sušenkovou směs rovnoměrně rozprostřete na dno formy a utlačte tak, aby vznikl pevný základ.

  5. Smetanový sýr vyšlehejte v elektrickém mixéru při nízké rychlosti po dobu asi tří minut. Pomalu přidávejte cukr, špetku soli, a nakonec mouku a vše důkladně promíchejte.

  6. Následně přidejte crème fraîche a vejce a jemně promíchejte tak, aby směs zůstala nadýchaná.

  7. Nakonec vlijte do krémové směsi espresso.

  8. Sýrovou směs vložte do formy na vrstvu rozdrcených sušenek a formou několikrát lehce bouchněte o pracovní plochu či dlaň, aby se odstranily vzduchové bubliny.

  9. Dort pečte asi 15 minut na 180 stupňů a následně snižte teplotu na 110 stupňů a pečte dalších 40 minut.

  10. Po upečení vyjměte cheesecake z trouby a opatrně s ním zatřepte. Pokud je směs pevná, dort je upečený.

  11. Cheesecake nechte ještě hodinu vychladnout v troubě s otevřenými dvířky.

  12. Vychladlý dort vložte do chladničky a nechte minimálně šest hodin ztuhnout.

Další recepty

Vánoční káva
Čokoládový mousse
Espresso Tonic

swirl_gold_background.jpg

SLUŽBY

  • Kontakt
  • FAQ
  • Kompatibilita

  

OBJEVTE L'OR

  • Svět L'OR
  • Produkty
  • Udržitelnost

PODMÍNKY

  • Podmínky užití
  • Soukromí a soubory cookie 

SLEDUJTE NÁS

  • facebook icon     Facebook
  • youtube icon    Youtube
  • instragram icon     Instagram

©2023 JACOBS DOUWE EGBERTS CZ S.R.O. VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

sk.png