- Uvařte si vaše oblíbené espresso nebo ristretto. Káva musí mít výraznou chuť, aby se v dezertu projevila, takže se nebojte intenzivních příchutí.
- Odměřte 60 ml horké kávy, přidejte špetku soli a dejte ji vychladnout do lednice.
- Do studené kávy zapracujte pomocí tyčového mixéru žloutky a uložte ji do zpět do chladničky.
- Do smetany přidejte polovinu cukru a vyšlehejte ji, dokud nezhoustne.
- Kávovou směs postupně vmíchejte do tuhé šlehačky a následně přidejte citronovou šťávu a znovu zamíchejte.
- V nerezové misce vyšlehejte bílky se zbylým cukrem do tuha.
- Následně pomocí stěrky jemně promíchejte kávovou směs s bílky.
- Kávovou pěnu rozdělíme do slavnostních sklenic a necháme vychladit alespoň 6 hodin v ledničce.
Dezert bude lahodit i oku, pokud jej ozdobíte kakaovým práškem, čokoládovými hoblinkami nebo jedlými květinami.